Brela 26.8.-1.9

Poprvé u moře. Kdo? Lukášek.

Byli jsme se kouknout za Tučkama (Pája, Mája a Fíla) a Smetákama (Alěš, Lenka, Tomáš a Ondra) v Chorvatské Brele. Původně měli namířeno do Černé Hory, ale porouchalo se jim auto takže skončili v Chorvatsku. A to už bylo v dosahu, kam by jsme tak dojeli s Lukáškem. No a tak jsme vyrazili k móóři. :-))

Cesta se neobešla bez komplikací. Respektive se na naší Mařence objevila závadička. Po 400 km nám přestal šlapat jeden válec a né a né naskočit. Zvolili jsme variantu, že dojedem až do Brely a tam necháme Mařenku opravit. No a tak jsem si to pelášili 80 do kopce a jednou se nám podařilo jet i 130 ale z kopce. No, ale nakonec jsme v pořádku a s malým zpožděním dorazili (stejně na dálnici foukal vítr a byla všude 80 tak jsme alespoň jeli dle předpisů).

Auto jsme pro jistotu nechali nad apartmánem u krajnice protože, by jsme taky nemuseli na tři válce vyjet. Večer nám však pan domácí doporučil, abychom si přejeli (mohli by naše auto odtáhnout a v horším případě ukrást). A tak jsme přejeli, ale to už auto jelo normálně. A vysvětlovat chorvatům, že auto pravě funguje, ale že za 400 km poběží možná jen tři válce sem si nedovedl představit. Po konzultaci s naším servisem se prý jedná o uvolněný kabel. Tak jsme to nechali bejt.

No, ale aby toho nebylo málo, tak Lukášek dostal 3. den teplotu a tak jsme se ho snažili kurýrovat, ale nebylo to nic platné, takže jsme náš pobyt museli trochu zkrátit a po dvou dnech v teplotách jsme se rozhodli vrátit domů.

Na cestě zpět nás motor začal trápit hned po 100 km, takže trochu opruz. Ale přehoupli jsme se přes pár vršků, lehce se ochladilo, asi na 17 stupňů a Mařenka se zase rozjela. Teplé počasí ji asi nedělá dobře.

2007-08-26 | komentářů (0)


.: Webmaster: voky :.