Francie 25.8. - 3.9.2000

Kolem třetí hodiny jsme v pátek 25.8. odcestovali do Francie. Kdo? Já, Lucka, Jetýlek a Blanka. Jeli jsme autobuse s jistou dopravní společností, které nemohu přijít na jméno a s ještě "příjemnějším" řidičem. Cesta byla opravdu krutá, ale nakonec jsme na místo určení dojeli asi kolem 10 hodiny. Cannes nás přivítalo opravdu letním počasím (ale to se dalo čekat). Po ubytování, vysprchování a malé svačince jsme se vydali k moři, kde jsme zůstali až do večera.

V neděli jsme se stále aklimatizovali. Zaplatili jsme veškeré kauce a výlety. Po obědě jsme opět vyrazili na azurové pobřeží po zkušenostech vybaveni lopatkou, hrabičkami, kyblíčkem, bábovičkami, sítkem, potápěckými brýlemi a šnorchlem.

V pondělí nás čekal výlet na kolech. Jeli jsme se podívat k oranžovým skalám, kde jsou prý kamenité pláže a bohatý podmořský život. Opravdu bylo, na co koukat. Odpoledne jsme si prohlédli město Cannes včetně fastivalového paláce, a pak jsme lodí navštívili ostrov Svatá Margarita (byl zde vězněn muž se železnou maskou).

V úterý jsme si udělali výlet na kolech do Antibes. Zde jsme si prohlédli historickou část města, navštívili Provensálský trh, vykoupali se a prošli malebné uličky, ve kterých se všichni připravovali na večerní ruch.

Ve středu jsme jeli autobusem do Monaka. Asi v polovině cesty jsme se zastavili na exkurzi do výrobny parfémů. V Monaku jsme navštívili knížecí palác, kasíno (Lucka zde vyhrála 5 franků) a nejprudší zatáčku monackého okruhu Formule 1.

Ve čtvrtek nás čekal Kaňon Verdon, na který jsme se všichni těšili. A opravdu bylo, na co koukat. Jeden z největších kaňonů v Evropě nás opravdu ohromil.

Marineland a aqvapark byly na pořadu v pátek. Mě osobně opravdu unesla představení kosatek a delfínů, ale tobogány taky nebyly špatné. :-))

V sobotu jsme se zabalili, vystěhovali, dali si kuřátko na česneku, utratili poslední peníze za ovoce a přesunuli se k moři, kde jsme chtěli strávit zbytek odpoledne. Bohužel byl velký vítr, a tak jsme se naposledy vykoupali a šli se schovat před prudkým větrem. V 17 hodin jsme opustili Cannes a v neděli kolem 14 hodiny nás přivítaly České Budějovice.

LuckaVoky a JetelBlanka, Lucka a JetelTetováníNáš hrad
Malebná zátokaHrádekBelmondoVoky :-))LuckaKaňon Verdon
Jízda na šlapadleVodopádekKosatkaKosatkyBlanka a Jetel
Voky a LuckaDelfíniLucka v ponorceVoky a verliba



.: Webmaster: voky :.