Český Ráj 23-25.8.2002

Účastníci: Ondra, Klárka, Petr, Renata a Já

Opět jedna z akcí o které člověk tuší, že bude, ale o tom že jede do poslední chvíle netuší. Je pravda že tentokrát to zkomplikovaly povodně, ale jindy to bývá podobné :-)). Mám za to, že na úvod by to stačilo. V pátek jsme naložili sami sebe a kola a vyrazili jsme do Liberce. V Liberci nás již očekávala Lucka (ve společnosti osmi kamarádek u ní právě probíhala dámská jízda) u které jsme měli domluvený nocleh. Vzhledem k tomu, že pily pouze víno byli jsme donuceni navštívit některé liberecké hospůdky. ?????.3:30 vesele usínáme:-))

Plánovaný budíček v 9:00 se neplánovaně posunul na 9:50 (nikdo si nestěžoval). Snídaně, auto-přesun do Turnova a na Malou skálu. Odtud cyklo-výlet. Plánovaná trasa Malá skála, Jičín, Prachovské skály, Trosky. Turnov, Malá skála =82km. Velkorysé plány se hroutí hned na počátku. První stoupání po ?cyklo-stezce? nás opravdu silně vyčerpalo. Místa kudy jsme prošli asi nikdy kola neviděla a asi jen tak neuvidí. Z cyklo-stezky se nakonec vyklubala pěkná turistické trasa se stoupáním asi 30%. Ale každé stoupání odmění cyklistu klesáním kterého jsme se nabažili do sytosti. Bohužel opět jsme přejeli jednu z odboček a od té doby se naše plány naprosto změnili. Nutno podotknouti Trosky byly podle prvotní trasy na 82km a my jsme je docílili už po 15km. :-)). Dále jsme pokračovali na Hrubou skálu (Kapelník , sfinga, orchestr to jsou jedny ze skal které jsme zhlédli), Valdštejn, Adamovo lože ??. Zdatnější pak dojeli pro auto na Malou Skálu a hurá na večeři.

Ráno kolem osmé budíček, snídaně, koupačka sprcha plánování a odjez do Prachova. V Prachově jsme sundali kola, pak jsme je zase nandali a udělali jsme dobře (v prachovských skalách nejde jezdit na kole pouze okolo). Prolezli jsme co se dalo a co bylo v našich silách. Šli jsme po červené, zelené, žluté a na konec i po modré. :-)))

Po návratu do Liberce jsme naložili Lucii a jeli se kouknout na Ještěd. Autu s Pražskou poznávací značkou jsme nedělali ostudu a vyjeli jsme až nahoru. Já, Ondra a Peťan jsme jeli dolu na kolech a holky se vrátili autem. Následovala návštěva Aqaparku (sic jen hodinu, ala na umytí a vyblbnutí to stačilo) a pak hurá domů.

2002-08-23 | komentářů (0)


.: Webmaster: voky :.